KIBU10 - Birthday illustration

A Kitchen Budapest tíz éves lett.
Egy évtizednyi jelenlétünket változatos programokkal ünnepeljük június 22—23. között.


Az elmúlt 10 évben a KiBu „felnőtt”: a korai időszak kísérleti média laboratóriumából mára egy open innovation elven működő központtá fejlődött. Alapértékeink azoban nem változtak: a csapatmunka, a tudományközi szemlélet és a tudásmegosztás továbbra is meghatározzák működésünket.
Hogy mit csinálunk? Kreatív közösségeket kötünk össze az innovációs ökoszisztémával és kézzelfoghatóvá tesszük a jó ötleteket.

Demo Day
1 / 2017
@Kitchen Budapest
június 22., csütörtök 18-22h
Kitchen Budapest, Ráday utca 30.
Facebook Esemény
Demo Day - Cover Image

A Demo Day a KiBu visszatérő showcase eseménye. Kétszer egy évben a világ elé tárjuk, milyen prototípusok születtek a Next Generation programjainkból (Talent, Lift) és milyen projekteken dolgozik az állandó csapatunk. Az utóbbi 6 hónap eredményeit (prototípusok és szoftverek) az ötletgazdák mutatják be, így a Demo Day egyedülálló esemény a hazai innovatív teljesítmények felmérésére.

PechaKucha Night
KIBU10 Alumni
@Akvárium Klub
június 23., péntek 20-22h
Akvárium Klub (Kis Hall), Erzsébet tér 12.
Facebook Esemény
Pecha Kucha - Cover Image

PechaKucha (fecseg-locsog, japánul) a koncentrált ismeretközvetítés világszerte elterjedt formátuma. A meghívott előadók 20 képkocka x 20 másodperc sebességgel ismertetik munkájukat a közönséggel. A PKN következő különkiadása az egykori és jelenlegi Kibuisták sokirányú tevékenységéről ad áttekintést. Az Alumni előadások két turnusa között sokéves nemzetközi partnerünk, Martijn de Waal holland kutató keynote előadása következik 30 percben.

MENETREND

20:00 - 20:15 köszöntők:
Christopher Mattheisen (CEO, Magyar Telekom), Somlai-Fischer Ádám (Principal Artist and Co-Founder, Prezi), Varga Judit (ügyvezető igazgató, KiBu)

20:15 - Pecha Kucha Night I. etap 6'40" x talk
1, Bujdosó Attila (építész, kutató, kulturális bróker)
2, Gina Hara (creative director of the Technoculture, Art and Games Research Centre, Montreal, Canada)
3, Hajdu Gáspár (A/VRCHITECT, XORXOR alapítója)
4, Gálik Györgyi (innovation designer, Ph.D., Innovation Design Engineering, Royal College of Art és design kutató @Future Cities Catapult), London, UK

20:45 - Keynote 30'
Martijn de Waal (NL), Researcher Urban Media & Citizen Empowerment (Hogeschool van Amsterdam), co-founder of The Mobile City

21:15 - 21:45 - Szünet

21:45 - Pecha Kucha Night II. etap 6'40" x talk
5, Feles Dániel (terméktervező)
6, Boros Judit (designer, kutató)
7, Ravasz Jonathan (designer, Unity fejlesztő)
8, Sztojánovits Andrea (digitális művész) & Varga Domonkos (MTA SZTAKI) matematikus
9, Ferenczi Bálint (UX designer)

moderátorok: Pistyur Veronika (Bridge Budapest), Balázs Bálint (KÉK, Pecha Kucha Budapest)

Photo of Martijn de Waal

SPECIAL GUEST

Martijn de Waal (NL)

kutató (Hogeschool van Amsterdam)

A hackelhető város
Az elmúlt évtizedben a média labokban világszerte egy új típusú hacker kultúra jelent meg, ami a technológiák közösség javára történő, játékos birtokbavételét jelenti. A közelmúltban ez a hacker etika a városi design egy teljesen új területén kezdett kibontakozni. Az előadás során Martijn de Waal nemzetközi példák vizsgálatán keresztül ismerteti, hogyan lehet a városok tervezési folyamatait a digitális média felhasználásával „meghackelni”, és ezáltal a várostervezést egy közösségi városcsinálássá formálni.

SPEAKERS

KiBu10
Party Night!
@Akvárium Klub
június 23., péntek 23-04h
Akvárium Klub (Kis Hall), Erzsébet tér 12.
Jegyvásárlás
Kibu Party Night - Cover Image

A Party Night! az együttlét ünneplése. Networkölj, találkozz rég nem látott kollégákkal és cserélj eszmét a kreatív színtér szereplőivel. Ha maradsz az este végéig, ízig-vérig buli – LEGOWELT – vár az Akvárium kis termében.

MENETREND

23:00 - 01:00 DJ Achab

01:00 - 03:00 Legowelt

03:00 - 05:00 Imre Kiss

LEGOWELT

LEGOWELT (NL)

Legowelt, azaz Danny Wolfers amennyire egyedülálló és összetéveszthetetlen mással, épp annyira szerteágazó és nehezen behatárolható. Gyökerei a kilencvenes évek eleji holland technoszíntérhez és a kultikus Intergalactic FM-hez kötik, jellegzetes hangzását és világát a detroiti techno, az acid és a Chicago house, valamint a sci-fi és trashkultúra, illetve sajátos humorérzékének és szintifetisizmusának különös hibridje határozták meg, illetve határozzák meg a mai napig.

Legowelt, illetve Wolfers megszámlálhatatlan alteregója hasonlóan megszámlálhatatlan kiadványon van túl, többek között a Clone, a L.I.E.S., a Peoples Potential Unlimited és a Crème Organization is jelentetett meg tőle lemezt, Strange Life néven pedig saját kiadót is alapított, hogy még öntörvényűbb zenéket adhasson ki. Wolfers holland underground hősből a kétezres években a nemzetközi technomozgalom egyik legkultikusabb producere és ikonja lett, kíméletlenül szórakoztató világa pedig dj-szettjeiben teljesedik ki.

legowelt.org
last.fm/music/Legowelt
soundcloud.com/legowelt-official

IMRE KISS

IMRE KISS (HU)

Imre Kiss debütáló lemeze a budapesti Farbwechsel kiadónál jelent meg 2013-ban. A Londonban főleg analóg eszközökkel rögzített ‘Midnight Wave’ egy sötét konceptlemez, amely külföldön is sok pozitív visszhangot kapott. Így jutott el a lemez Jimmy Asquith-hez is, aki az akkoriban alapított Lobster Theremin kiadójához azonnal leszerződtette. Ennek eredménye a 2014-ben megjelent ’Raw Energy’ EP volt. Ugyanebben az évben a szlovák Proto Sites kiadónál egy split megjelnés követte. 2016-ban pedig az ‘Overthrown’ ep-vel tért vissza a Lobster Theremin-hez. Imre eklektikus live-szettjei mellett aktívan DJ-zik Európa szerte, játszott többek között a berlini Panorama Bar-ban, de a londoni Corsica Studios-ban is visszatérő vendég.

soundcloud.com/imrekiss
lobstertheremin.com/album/overthrown

DJ ACHAB

DJ ACHAB (SK)

DJ Achab monikerjét a szlovák munkásosztály kultikus szereplőjének egyik legendás mondásából alkotta meg. Mielőtt Budapestre költözött, Achab vitte a helyi szcéna egyik legkiemelkedőbb party sorozatát (Counterpoint). Harcostársaival, Nad’a-val és Kabal-lal felvette a harcot a helyi klubbéletben eluralkodó általános unalommal. Arzenáljában megtalálható a house, az acid, a techno, az elektro és az EBM gondos válogatásban, kortól függetlenül.

fb.com/ctrpt
mixcloud.com/ctrpt
mixcloud.com/achabbb